subota, 11. siječnja 2014.

Počastimo Zemlju!


Ove godine nema snijega zato si uljepšavam zimu sličicama :) Pročitala sam članak koji kaže: počatimo Zemlju! Da ne padne u zaborav - stavljam ga ovdje na dohvat ruke.

Otpad pretvoriti u zlato

San svake domačice - višenamjensko sredstvo za čišćenje koje je potpuno prirodno, ekološko, neotrovno, bez sintetskih kemikalija i - najbolje od svega - može se napraviti kod kuće, od kuhinjskih otpadaka. Zvuči predobro da bi bilo istinito? Ali, mnogi koji su napravili i koriste se tim sredstvom zaklinju se u njegovu izvanrednu učinkovitost. Ovo čudesno sredstvo za čišćenje doista je jednostavno napraviti: kuhinjski otpaci (ostatci voća i povrća) stave se u plastičnu posudu s vodom i smeđim šećerom te se sve skupa ostavi da fermentira 3 mjeseca. Smeđa octena otopina koja pritom nastane je otpadni enzim, a pri korištenju se razrjeđuje sa vodom (omjer 1:1000) a prema mnogobrojnim svjedočanstvima čini čuda.

Na čudesan način otpadni enzim pročišćava našu Zemlju

1. On pročišćava naš zrak: tijekom katalizacije stvara Ozon (O3) i ne samo da ubija bakterije nego povećava i količinu kisika u zraku te uklanja neugodne mirise.

2. Održava zahod čistim: otpadnim enzimom možete ispirati zahodsku školjku jer on sprječava začepljenja i uništava štetne bakterije te razgrađuje svu prljavštinu i nakupljene masne taloge.

3. Održava čistim i naš dom: on je antiseptik. podovi prani vodom u koju ubacite dvije žlice zaista bivaju čisti. ubija bakterije te odbija komarce, žohare i štakore.

4. Održava čistom i kuhinju: razblaženom otopinom otpadnog enzima možete čistiti štednjak, pečnicu, posuđe. Djelotvorno čisti i najtvrdokornije mrlje.

5. Održava čistim i odjeću: odjeću natapajte u vodi s malo dodanog otpadnog enzima. neutralizirat će škodljive, kemijske deterđente, a postupak pranja čini lakim te omekšava rublje. Tako oprana odjeća biti će zaista čista jer, kao i kod posuđa, otpadni enzim uklanja i najtvrdokornije mrlje.

6. Čisti i povrće: kad perete voće i povrće u vodu za pranje dodajte manju količinu otpadnog enzima zato što ispire pesticide i čini plodove sigurnim za jelo :)

7. Za njegu kože i za deterđente: razblaženu otopinu otpadnog enzima (1:10) dodajte šamponima, gelovima za tuširanje, perilicama za suđe i deterđentima. on, naime, neutralizira škodljive kemijske otrove u komercijalnim deterđentima. Spriječava kožne alergije. Tijelo natapajte u vodi s dodanim otpadnim enzimom: on će vas osloboditi kožnih problema i učiniti vašu kožu mekom poput svile. Otpadni enzim nemojte razblažavati vrućom vodom jer prevelika toplina uništava enzime.

8. Za njegu kućnih ljubimaca: razblaženom otopinom otpadnog enzima možete prati svoje kučne ljubimce jer on uklanja krpelji. Otopinom pošpircajte psećju kučicu jer otpadni enzim neutralizira vonj kućnih ljubimaca, a i njegovo će krzno biti gušće!

9. Za održavanje vozila: manju količinu otpadnog enzima možete dodati u vašu bocu s vodom namjenjenu hlađenju motora. Rashladit će motor, produžiti mu vijek trajanja, a ako otopinom pošpricamo unutrašnjost automobila otpadni će enzim neutralizirati neugodne mirise.

10. Prirodno gnojivo: razblaženi otpadni enzim (500-1000 puta) može poslužiti za zaljevanje biljaka, cvijeća, i drveća te kao izvrsno gnojivo, pomažući rastu biljaka. Jalovo tlo zalijevajte tri mjeseca za redom i kvaliteta tla će postati očita.

11. prema najnovijim izvještajima, otpadni enzim čak može zaštiti zatvorene prostore od elektromagnetskog i drugog štetnog zračenja (od mobitela, računala, bežičnog telefona, uređaja itd.)
I posljednja napomena: kad bi svatko koristio enzim i kad bi svako kućanstvo pretvorilo svoj otpad u taj blagotvorni enzim time bi se pridonjelo širenju kolektivne svijesti o potrebi zaštite našeg ozona. Živjeli bismo u čistom, nezagađenom okolišu.
Hrana nebi sadržavala toksine iz tla (recimo, iz chemtraila) te iz korištenih pesticida, a tlo bi bilo bogato hranjivim tvarima.

DR. JOEAN OON: Ozelenimo Zemlju otpadnim enzimom!


 Kad počastim Zemlju enzimom - mogu i sebe jednim cvjetnjakom:

 
 





Nema komentara:

Objavi komentar