četvrtak, 25. prosinca 2014.

Nova dimenzija spremanja hrane - uz Korneliju je laka!




Kao glavni spremnik moje hrane je ledenica (škrinja) a samo u manjoj mjeri se nešto kiseli, sprema u teglice ili flaše. Ali ovom emisijom je Kornelija napravila revoluciju u mojoj glavi - i shvatila sam kako sam mogla bolje iskoristiti bundeve, te korak po korak i drugo povrće!

Koristim iz godine u godinu sve više zemlje za sadnju povrća, a sve manje pišem i čitam o vrtlarstvu i zdravom uzgoju jer sam godine provela čitajući. Našla sam - neki dan tekst  sa porukom na kraju: Osvijestimo se i mjenjajmo svijet!

Svijetu je uvijek problem kako nahraniti gladne! >>>>>>>>>>>> 

♣ Uzdignuta gredica - Vrt bez motike




I dalje se držim one teorije "vrt bez motike" pa sam tako prošlo proljeće na poveći zasađeni vrt, novoformiran jer mi je postojeći prostor bio pre mali, rasprostrla 25 bala slame. Sa rezultatima sam bila viiše nego zadovoljna. Godina je i sama po sebi bila vlažna pa je tako sve bujalo kao u bajci. Graška, mahuna, mrkve, peršina, cikle.... imala sam toliko da sam velikodušno dijelila. Jedino mi je rajčica podbacila. Imali smo za salatu, ali na žalost uz 50 sadnica nisam ju kuhala i pasirala :(

Od uzgoja luka samo da imam mladog luka došla sam do proizvođača luka koji će do slijedeće berbe imati svoj luk. Iako mi dobrodušni savjetnici vele da je luk jeftin i da se mučim bezveze meni je ipak cool imati svoj.